14 decembrie, 2013

De ce oamenii apar și dispar din viața noastră

Oamenii apar și dispar din viața ta pentru a te face mai bun. Ar trebui să îi suni și să le mulțumești.

oamenii apar pentru că au un motiv și pleacă din același motiv


1. avem tendința de a spune că *iubitul ne-a înșelat, pentru că e un bou complexat
2. că cea mai bună prietenă ne-a trădat, pentru că nu mai are nevoie de noi 
3. că la serviciu au succes doar tipele care se dau bine pe lângă șef sau sunt cele mai bune prietene ale șefei
4. că fetele de la volanul unui Porsche, neapărat au făcut ceva pentru a avea această mașină

cât de ușor îi judecăm pe oameni.

cât de ușor.

avem nevoie de un duș rece, un pahar de vin și timp de 10 minute să ne privim în oglindă.1. iubitul (soțul) v-a înșelat pentru că sunteți o ratată (ratat, -ă, - care nu a izbutit să se afirme, să se realizeze, să creeze ceva de valoare) care a permis acest lucru. Ori nu mai purtați tanga, ori citiți prea multe reviste glam. Dacă e curvar, înseamnă că trebuie să divorțați. În cazul în care nu v-ați căsătorit, ar fi bine să îl părăsiți. (Sunt și excepții: când femeia luptă cu înverșunare să salveze o relație, iar „ăla” stă tolănit pe pat cu burta plină cu jin, iar seara o mai și bate)

2. dacă cea mai bună prietenă v-a „chidănit” (trădat), ați meritat acest lucru. Chiar dacă ați oferit ce e mai bun din voi. Nu plângeți după draperie că atunci când ați fost bolnavă ea a uitat să vă întrebe dacă aveți nevoie de ajutor, pentru că nu e vinovată. Oamenii nu sună, pentru că nu le mai pasă. Nu îți dăruiesc flori pentru că nu le mai pasă. Sau nu mai vor să fie cu voi, pentru că au realizat faptul că sunt prea puțin pentru voi :).

3. la serviciu au succes doar oamenii cu adevărat talentați. Nu vă mai plângeți de milă. Faceți ceva original și BUN. Atunci lumea vă va mulțumi și venera. Nimeni nu îi va observa pe cei care sunt „în trecere”. Ei vor fi vinovați tot timpul și nu vor fi niciodată promovați. Oamenii buni și talentați au ușile mereu deschise.

4. fetele sunt bravo, pentru că au deja mașină. Altele știu doar să le bârfească. Poate „au muncit” din greu pentru că avea această mașină (who cares). Să nu uităm că mai există variante: Poate că femeia muncește de 7 ani - 20h din 24h. Poate are părinți care îi asigură existența, etc.

până la urmă, toți acești oameni au apărut în viața noastră, pentru a ne da câteva lecții. Scrieți-le un sms sau sunați-i și nu uitați să le mulțumiți. Să le mulțumiți pentru că vă ajută să deveniți mai bun și mai profesionist, să deveniți mai puternic și mai înțelept. 


ah da, nu fiți egoiști și mândri: Ceea ce sunteți acum e și meritul lor!

fiecare om apare cu un anumit motiv și dispare din același motiv08 decembrie, 2013

Scrisoare lui Moș CrăciunDragul meu, Moș Crăciun.

Știu că exiști.
Sunt sigură că locuiești într-un ținut înghețat, înconjurat de reni și pitici care creează jucării. Nu sunt jucării obișnuite! Cine a zis că tu dăruiești jucării de Crăciun? Oamenii au inventat această poveste pentru copii. 

***
Moș Crăciun este cel care îți trăsnește praf magic în creieraș când ești prea depresiv sau nu mai crezi în puterile tale. El îți transmite idei fascinante despre cum ar trebui să arate noul iPhone, ce proiect de lege să înaintezi sau ce rochie să porți la petrecere.

***
Anul trecut, de Crăciun ai decis să îmi dăruiești un 2013 cu adevărat dificil. Te-ai fi gândit că cel din 2012 a fost prea ușor, dar nici el nu a fost. Nici măcar 2011 sau 2010. Oricum, îți mulțumesc că de fiecare dată îmi dăruiești experiență. Din păcate, a
m greșit prea des și am învățat prea puțin în anul acesta.

    Am privit prea multe spoturi motivaționale și … am devenit „motivațională” pentru alții. Nimic mai mult
    Am răbdat proștii și mi-a crăpat răbdarea la cei deștepți
     Am vizionat mai multe filme, decât am citit cărți
     Mi-am cumpărat o pereche de blugi și am lăsat „pe altă dată” să îmi cumpăr ochelari
     Am vizitat o singură dată România de când am viză

În noul an, moșule, eu vreau mai multe cadouri: răbdare, compasiune, inteligență, idei trăsnite, circumvoluțiuni, etc.
Alege tu! Am încredere în tine!

P.S.Nu uita, eu încă mai aștept ce am cerut în 2009.
Mulțumesc.
Cu mult drag, Ana.


Arhivă blog