Cadoul perfect pentru 14 februarie


De vreo 23 de ani locuiesc în Moldova. Nu îmi doresc să plec din această țară. Dar există o zi - o lună din an când vreau să evadez. Este vorba de luna februarie. Ori că trandașirul lung de un metru mă sufocă, ori banalitatea îmi omoară creativitatea.

Lumea zice că februarie e luna iubirii. Cu riscul de a contrazice jumătate de națiune, dar nu sunt de acord cu afirmația anterioară. Nu e februarie luna iubirii și nici ziua când v-ați cunoscut - momentul când trebuie să sărbătoriți dragostea. 

Unii vor spune că trebuie să sărbătoriți iubirea „în fiecare zi”. O fi acest „în fiecare zi” - important, dar nu merită el să fie sărbătorit. „În fiecare zi” trebuie să vă iubiți, să mergeți la serviciu, să călătoriți, să faceți mâncare, etc.

Când zic „sărbătoare” am în vedere ceva special. Ceea ce nu e „în fiecare zi”. Dacă „în fiecare zi” ar fi sărbătoare, nu am mai simți plăcerea sărbătorilor. Să coborâm pe Pământ, unde „în fiecare zi” nu e sărbătoare.

Adevărată zi în care merită să fie sărbătorită dragostea este ... atunci când EL și EA își dau seama că se iubesc (reciproc). Nu ziua când s-au cunoscut, nu ziua când au făcut prima dată dragoste, nu atunci când se naște primul copil și nici ziua în care s-au sărutat pentru prima oară. Ci atunci când o (îl) privești și simți că omul de lângă tine e ceea ce ai vrut. (Unii greșesc când se grăbesc, alții greșesc când amână momentul).

14 februarie e specială pentru legendarul preot Valentin, nu avem treabă noi cu dragostea lui. Noi avem dragostea noastră, diferită de a lui.

Iubirea nu se măsoară în lungimea trandafirului dăruit de 8 martie și nici în mărimea jucăriei de pluș. Nicidecum. Nu trebuie să calculați numărul de flori dăruit sau cât a scos din buzunar ca să cumpere un parfum costisitor.(Până la urmă, prefer să primesc o brățară din aluminiu, decât să fiu lipsită de respect).

E mult mai important ce fel de emoții îți trezește persoana. Materialiștii pot arunca cu pietre în direcția mea. Nu voi fi de acord cu femeile experimentate care vor zice că dacă îl obișnuiești pe bărbat să facă într-un fel - așa va face. Bărbații și femeile sunt exact ca și copiii - flexibili.

Cadoul perfect pentru 14 februarie este spuma de ras și trandafirul roșu de 1, 5 metri. Această zi nu merită mai mult, din acest motiv cadourile sunt pe măsură.









Notă: Cuvintele în ghilimele, rusismele și alte tipuri de cuvinte care deranjează sunt scrise INTENȚIONAT. Pentru a atrage atenția și pentru a accentua anumite MESAJE.

Comentarii