Postări

Se afișează postări din decembrie 14, 2014

... despre Vernisajul Vinului

Imagine
Vernisajul Vinului este unul din puținele evenimente la care merg cu multă plăcere. 
În acest an, din fericire, nu am participat în calitate de jurnalist și am avut posibilitatea să le ofer vinurilor destulă atenție.
Am avut noroc să fiu invitată la acest eveniment și am decis să iau un om drag la Vernisaj - sora mea. Pentru că vinul bun se bea cu oameni buni.
Am început cu un Sauvignon de la Ulmu, producător Vinăria Poiana, care a devenit, câteva luni în urmă, vinul meu preferat. Acest vin îl poți savura la infinit, la fel ca Rose-ul și Cabernet-ul lor.
Dacă vreți să vă încântați mugurii gustativi, beți vin de la Ulmu. Recomand.
Am băut un pahar de Sauvignon de la Chateau Vartely, apoi un Merlot de la Purcari.
Am savurat din plin vinurile noastre.
Evident, acolo am întâlnit o groază de oameni dragi și persoane pe care demult nu le-am văzut, dar și persoane noi cu care a fost plăcut să discuți la un pahar de vin moldovenesc.
Numărul impunător de persoane care au venit la eveniment m-a făcut s…

„Hai ș-om be”! Haideți la Vernisajul Vinului să ne învățăm să savurăm vinul, nu doar să-l bem

Imagine
Iubesc vinul.

În dulapul meu întotdeauna vei găsi o sticlă de vin bun. 

Știu că, noi moldovenii, când vedem oameni care zic că „iubesc vinul” îi privim sceptic și îi numim „alcoolici”,

dragii mei, alcoolici sunt cei care beau câte 2 litri de „Белый медведь” în fiecare seară.

Vinul e ... o licoare mult prea prețioasă. Cei care au muncit în vie știu cât durează și cât de anevoios e procesul de producere a vinului.

Via este prășită de vreo 3-4 ori pe parcursul unei veri.
Crengile ei fragile trebuie ridicate cu atenție, în special în perioada polenizării. În jurul bușteanului se crează o văgăună, e o tehnică specială pentru a nu o sufoca.

Unele specii de viță de vie au nevoie de îngrijire specială. 

Ciorchinele este cules și pus în vase speciale. Ulterior, urmează dezciorchinarea și mustuirea. Sunt procese anevoioase și care durează destul de mult.

După ce vinul ajunge în butoi, oamenii merg pe deal și se apucă de săpat via.

Sunt mici crâmpee din proces, dar cei care au crescut prin sate ... știu c…