„Marșutca moldovenească”. Cum să supraviețuiești într-un microbuz arhiplin






În fiecare dimineață mă deplasez spre serviciu cu o „marșutcă” (n.r. microbuz) de toată frumusețea, plină ochi cu oameni triști. În special, dimineața.

Iată câteva idei cum „să supraviețuiești” într-un microbuz arhiplin:

1. Dacă ești în stație și microbuzul e plin cu oameni, nu te speria. Trage aer în piept, deschide ușa și intră. Împinge oamenii, vei reuși să intri. Microbuzele din Chișinău au capacitatea de a se dilata.

2. Nu te sfii. Împinge omul de lângă tine. Perfect ar fi dacă nu vei încerca să te apuci de bare. Este destul de comod să te sprijini de oameni, să te lași cu toată greutatea corpului peste ei. Mai ales la frânare și pornire. Enjoy, nu te rușina.




3. Nu te spăla. Oamenii din microbuz vor aprecia. Foarte mult.

4. Dacă ești bărbat de vreo 40-50 de ani nu oferi locul doamnelor. Tu deja ești bătrân și bolnav. Doamnele sunt rezistente, fii serios. 
Dacă ești fată de vreo 25 de ani, nu oferi locul unui băiat cu o geantă grea sau care se simte rău. E bărbat, trebuie să rabde.

5. Microbuzul este locul perfect pentru a da sfaturi prietenei tale la telefon. Pentru a da lecții de viață. Să îi spui cât de proști și curvari sunt bărbații. Să nu uiți să o faci cu o voce gravă și să fii sigură pe tine. Oamenii obosiți de la serviciu chiar vor să știe ce să facă mai departe.

6. Focusează-te. Încearcă să calci pe picioare cât mai mulți oameni. Preferabil să o faci intenționat și să țintești cât mai mulți oameni.

7. Dacă se eliberează vreun loc, nu te sfii - fugi spre el. Împinge, dă la o parte oamenii și așază-te. Mai ales dacă ești un băiat de vreo 24 de ani. 

8. Când nu mai ai oxigen și simți că te asfixiezi. Așază-te în poziția gopnic.

9. Dacă ești vreo rusoaică înfârnată și nu doar(există și moldovence din această categorie). Nu uita, scopul tău este ca atunci când urci în microbuz să strici dispoziția la cât mai mulți oameni. Fii atentă. Este o misiune grea, dar nu imposibilă. Vorbe ca „говорите по-человечески”, „подтени свою жопу, чтобы я поместилaсь” sau „девушка, я родила, дай мне место (am scris exact cum se exprimă ele) - toate sunt binevenite. 

10. Încearcă să savurezi șansonul rusesc și manelele. Șoferul e un DJ înnăscut, în majoritatea cazurilor. Nu te revolta dacă observi atârnată panglica Sf. Gheorghe și drapelul Rusiei. Fii tolerant cu oamenii care cunosc totul despre istoria țării lor.


11. Dacă șoferul roagă „să vă da-ți mai în fund”, apoi nu râdeți și ascultați de om. El vă sfătuiește de bine.

12. Când vrei să cobori, împinge cu toată puterea oamenii din jurul tău. Asigură-te că oamenii vor avea vânătăi. Roagă șoferul „să oprească la oprire”, să nu zici cumva „opriți vă rog la stație”. 
Deschide ușa din mers și trântește-o tare. Nu spune mulțumesc.

Sunt reguli simple, dar știu că veți reuși. Trebuie să facem tot posibilul ca să avem sărbători fericite.

P.S. Aș vrea ca acest articol să fie tratat cu mult UMOR și să râdeți în perioada sărbătorilor de iarnă.
Să nu faceți NICIODATĂ ce am scris mai sus, e lipsit de educație și bun simț.

Fiți mai buni :*.






Comentarii

  1. Am râs cu lacrimi...adevărul dur..realitatea,din păcate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am filmat articolul,da si tu un ochi :) : https://www.youtube.com/watch?v=dfEfThPcGUc&feature=youtu.be

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tu știi că articolul este unul sarcastic?
      ADICĂ NU SUNT SFATURI CUM SĂ SUPRAVIEȚUIEȘTI, dar invers - ce SĂ NU FACI!

      Ștergere
    2. Interesant da aiestea care-si atirna drapelul SUA la fel nu cunosc istoria Moldovei? E clar k esti o rusofoba ! JOS romano fobii si ruso fobii din Moldova care inkurca la moldoveni sa se impace si cu rusii si cu americanii .

      Ștergere
  3. Hm, mai mergeti si cu autobuzele sau troleibuzele))) Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bun sfat de urmat....cel putin si m ecologic ar fi,iar in unele cazuri mai comod (Y)

      Ștergere
  4. Mare treaba si fapta eroica ai mai facut!!! Oameni din alte tari viseaza la asa conditii! Mai bine scriei scrisoare lu kirtoaca sau kui trebuie sa scoata microbuzele din capitala ceea ce no sa ajute 100% chishinaul nui din cauciuc ! Da oameni is dohuia asa ca asculta shanson shi shii cit mai pafosnaia

    RăspundețiȘtergere
  5. Văleu, se simte mîna de fetiță care vrea să gasească adevărul.
    În linii generale ai dreptate, dar la toate se poate de o explicație: cultura și educația, cei 7 ani de acasă. Ador situațiile când o bunică intră cu nepoțelul(ica) iubit pâna la infinit și îl lasă pe scaun, dar singură rămâne în picioare. Cum așa, aurașul ei să obosească stând în picioare în rutieră, după o zi grea la școală, 4!!! ore cu fundișorul pe scăunel, uti-puti. Da, și dă să-i țin și ghiozdanul, nu cumva să-i amurțească piciorușele sau mînele. De aici și avem rezultate - punctul 4 și 7.
    Da, și uneori mai incearcă să călătorești cu troleibuzele și autobuzele. Numai nu spune că nu poți ajunge unde îți trebuie, mai mergi pe jos, combină transportul. Ieșisre din situație este.
    O zi bună să ai, și atrage mai puțin atenție la toromaci ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere
  7. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Eu sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam stă o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere
  8. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu