24 decembrie, 2015

„Marșutca moldovenească”. Cum să supraviețuiești într-un microbuz arhiplin


În fiecare dimineață mă deplasez spre serviciu cu o „marșutcă” (n.r. microbuz) de toată frumusețea, plină ochi cu oameni triști. În special, dimineața.

Iată câteva idei cum „să supraviețuiești” într-un microbuz arhiplin:

1. Dacă ești în stație și microbuzul e plin cu oameni, nu te speria. Trage aer în piept, deschide ușa și intră. Împinge oamenii, vei reuși să intri. Microbuzele din Chișinău au capacitatea de a se dilata.

2. Nu te sfii. Împinge omul de lângă tine. Perfect ar fi dacă nu vei încerca să te apuci de bare. Este destul de comod să te sprijini de oameni, să te lași cu toată greutatea corpului peste ei. Mai ales la frânare și pornire. Enjoy, nu te rușina.
3. Nu te spăla. Oamenii din microbuz vor aprecia. Foarte mult.

4. Dacă ești bărbat de vreo 40-50 de ani nu oferi locul doamnelor. Tu deja ești bătrân și bolnav. Doamnele sunt rezistente, fii serios. 
Dacă ești fată de vreo 25 de ani, nu oferi locul unui băiat cu o geantă grea sau care se simte rău. E bărbat, trebuie să rabde.

5. Microbuzul este locul perfect pentru a da sfaturi prietenei tale la telefon. Pentru a da lecții de viață. Să îi spui cât de proști și curvari sunt bărbații. Să nu uiți să o faci cu o voce gravă și să fii sigură pe tine. Oamenii obosiți de la serviciu chiar vor să știe ce să facă mai departe.

6. Focusează-te. Încearcă să calci pe picioare cât mai mulți oameni. Preferabil să o faci intenționat și să țintești cât mai mulți oameni.

7. Dacă se eliberează vreun loc, nu te sfii - fugi spre el. Împinge, dă la o parte oamenii și așază-te. Mai ales dacă ești un băiat de vreo 24 de ani. 

8. Când nu mai ai oxigen și simți că te asfixiezi. Așază-te în poziția gopnic.

9. Dacă ești vreo rusoaică înfârnată și nu doar(există și moldovence din această categorie). Nu uita, scopul tău este ca atunci când urci în microbuz să strici dispoziția la cât mai mulți oameni. Fii atentă. Este o misiune grea, dar nu imposibilă. Vorbe ca „говорите по-человечески”, „подтени свою жопу, чтобы я поместилaсь” sau „девушка, я родила, дай мне место (am scris exact cum se exprimă ele) - toate sunt binevenite. 

10. Încearcă să savurezi șansonul rusesc și manelele. Șoferul e un DJ înnăscut, în majoritatea cazurilor. Nu te revolta dacă observi atârnată panglica Sf. Gheorghe și drapelul Rusiei. Fii tolerant cu oamenii care cunosc totul despre istoria țării lor.


11. Dacă șoferul roagă „să vă da-ți mai în fund”, apoi nu râdeți și ascultați de om. El vă sfătuiește de bine.

12. Când vrei să cobori, împinge cu toată puterea oamenii din jurul tău. Asigură-te că oamenii vor avea vânătăi. Roagă șoferul „să oprească la oprire”, să nu zici cumva „opriți vă rog la stație”. 
Deschide ușa din mers și trântește-o tare. Nu spune mulțumesc.

Sunt reguli simple, dar știu că veți reuși. Trebuie să facem tot posibilul ca să avem sărbători fericite.

P.S. Aș vrea ca acest articol să fie tratat cu mult UMOR și să râdeți în perioada sărbătorilor de iarnă.
Să nu faceți NICIODATĂ ce am scris mai sus, e lipsit de educație și bun simț.

Fiți mai buni :*.


21 decembrie, 2015

... un Vin și o Femeie
Vinul și Femeia.

A savura un Vin = A iubi o Femeie 

1. Când alegi un Vin este exact ca și momentul când alegi o Femeie. Nu alege un vin doar citind ce este scris pe etichetă, cum nu poți alege să iubești o femeie doar văzându-i exteriorul. Nicidecum. Pentru a savura un Vin ai nevoie să cunoști cum a fost făcut, din ce soiuri de viță de vie, pe ce dealuri s-au copt bobițele, cine este gospodarul. Evident, nu este neapărat să știi toate aceste detalii, dar anume detaliile te ajută să simți cu adevărat gustul unui Vin bun. 


La fel ca Femeia. 

Pentru a avea o relație frumoasă și pentru a savura din fiecare clipă petrecută alături de ea, nu este destul să o săruți. Pentru a iubi o Femeie e nevoie să o cunoști, să comunici cu ea, să îi descoperi sufletul, să afli unde a copilărit, ce a reușit să obțină în viață, ce a avut de pierdut și cât de mult a avut de suferit, cine îi sunt părinții. 

2. După ce ai cumpărat Vinul, știi de unde provine și cum a fost făcut, urmează o altă etapă importantă - paharul din care vei bea acest Vin. Vinul bun nu se bea în pahare obișnuite, ci doar din alea care te ajută să-l redescoperi. 


La fel ca Femeia. Dacă ai reușit să o cucerești, să o faci să se îndrăgostească de tine... urmează etapa când, dacă ești bărbatul potrivit, aceasta va înflori și își va deschide sufletul. Se va deschide exact ca vinul când este turnat în paharele potrivite. 


3. Când bei vinul, nu te grăbi. Vinul are nevoie de timp pentru a se deschide. Vinul adoră să fie savurat încet, ca mugurii gustativi să reușească să simtă fiecare aromă. La fel ca Femeia.


4. Există mai multe feluri de vin: dulce, acru, intens, Rose, Chardonnay, Cabernet, Traminer, sec, demidulce... Dar Vinul preferat e doar unul. La fel ca Femeia.


5. La fel ca Femeia, nu poți iubi un Vin fără să îți placă cu adevărat... indiferent cât de gustos nu ar fi vinul/cât de frumoasă nu ar fi femeia.


6. La fel ca și femeia, vinul are nevoie de un tratament special. Trebuie păstrat la o temperatură anumită/trebuie hrănită cu iubire și atenție. 

Nu vă grăbiți atunci când alegeți un Vin. Nu vă grăbiți atunci când alegeți o Femeie. (repost din anul 2014)


sursa foto: Dima Iacovlev
O nouă savoare, un nou suflu, o nouă intersitate în cea de-a IX-a ediție a Vernisajului - eveniment de clasă pentru vinurile premium ale Moldovei, de această dată Efervescent, spumant și plin de arome. În ajunul sărbătorilor de iarnă, 21 decembrie, ora 18.00, Palatul Republicii, vino să-ți alegi vinul preferat din colecția celor 200 de vinuri, expuse de 35 de companiile vinicole producătoare de vinuri de calitate premium reunite sub brandul de țară, într-o ediție specială a Vernisajului Efervescent. 

Promițător și îndrăzneț, Vernisajul acestei ediții, propune pe lîngă degustări, masterclass-uri cu somelieri celebri și sugestii de la profesioniști, un Sparkling Bar – unde veți putea degusta cele mai originale cocktail-uri pe bază de spumante. Toți vizitatori vor primi în dar un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a descoperi și a savura corect fiecare nuanță de gust și aromă a vinurilor bune și o broșură de degustare cu vinurile vernisate. 

La fel aveți ocazia să procurați direct de la producători, vinuri la prețuri speciale. Vernisajul Vinului este un eveniment de clasă dedicat promovării culturii vinului si a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID.

Arhivă blog